X
Back to the top

Biografi dk

John Ehde, født i 1962, er en af skandinaviens mest alsidige cellister med en omfattende bredde i sin virksomhed. Han har bl.a specialiseret sig i den nutidige musik og har uropført henved 50 værker som solist og kammermusiker. Med LINensemble har han turneret og indspillet et stort antal CD’er. Han har også et nært samarbejde med den danske jazz elite i forskellige konstellationer.

Solo Cd’en Sonatas & Scenes (2010) blev udnævnt ”Recording of the year” af Music Web International. John har været ansat som solocellist i Helsingborgs Symfoniorkester ( 1989-99), Trondheim SO og Sjællands SO. Under studietiden i Wien assisterede han jævnligt i Wiener Philharmoniker. Som pædagog har John Ehde været ansat som cellolærer ved Musikkonservatorierne i Malmö, Bergen og Trondheim.

Siden 2019 medlem af Rudersdal Kammersolister, der bl.a er stifter af Rudersdal Sommerkoncerter. Kammersolisterne havde en succesfuld turné til Rusland i 2019 og opfører gerne tema koncerter, med et mix af ny og gammel musik, foredrag og poesi. John Ehde har turnéret som solist og kammermusiker i store dele af Europa samt i Canada, Vietnam, Kina, Hong Kong og har mange pladeindspilninger bag sig på selskaberne Dacapo Records, Caprice, Kontrapunkt, CDKlassisk m.fl.

Website design created by J.S. Visuals using the Decibel theme by Wolf-Themes